Oude truck in beeld – deel 4

Deze week in de rubriek “oude truck in beeld” kijken we naar de Reachtruck FBRE15. In deze rubriek gaan we op zoek naar oude magazijn en heftrucks met een bijzonder verhaal. De FBRE15 is gebouwd in 1981 en heeft een mast van een 3000 mm en weegt zo’n 1500kg. En ondanks dat de Reachtruck al 42 jaar oud is werkt hij nog steeds!

Door de uitvinding van de reachtruck kunnen zware lasten verplaatst worden naar hoge plekken waar mensen niet bij kunnen. Dit maakt het efficiënter om goederen op te slaan en te verplaatsen in magazijnen en fabrieken. Een magazijn of fabriek heeft namelijk maar een bepaald aantal vierkante meters aan grond, maar kan natuurlijk wel de lucht in. Met de ontdekking van de reachtruck wordt deze kans benut.

De komst van de reachtruck heeft geleid tot een verandering in de lay-out van magazijnen. Magazijnen zijn nu vaak hoger en smaller, zodat reachtrucks gemakkelijker en efficiënter door het magazijn kunnen manoeuvreren. Hierdoor kunnen bedrijven meer goederen opslaan en verwerken in minder tijd, wat de productiviteit verhoogt en de kosten verlaagt.

Specificaties:

  • Type: Reachtruck FBRE15
  • Gewicht: 1.500 kg
  • Mast 3000 mm
  • Bouwjaar: 1981
  • Serie nummer: 10483

Volgende maand op de FDC gaan we Heftruck 12 LJ uit deel 1 van “oude truck in beeld” vergelijken met de meest recente versie van de truck!