Jaarlijkse keuring van de stellingen

De keuring van magazijnstellingen is een belangrijk onderdeel van het beheer van een magazijn. Het is van cruciaal belang om regelmatig de stellingen te inspecteren om er zeker van te zijn dat ze veilig en in goede staat zijn. Een grondige inspectie kan helpen om potentiële problemen te identificeren en te corrigeren voordat ze een gevaar vormen voor de werknemers of de goederen die in het magazijn worden opgeslagen.

Wat is een jaarlijkse keuring van stellingen?

Een jaarlijkse keuring van stellingen is een inspectie van de stellingen in een magazijn of opslagruimte om te controleren of ze veilig zijn voor gebruik. Tijdens de jaarlijkse keuring van de stellingen wordt er gecontroleerd op beschadigingen, vervormingen en andere afwijkingen. Ook wordt er gekeken of de stellingen nog stevig genoeg zijn en er geen risico’s zijn voor de veiligheid van de werknemers. Na de keuring ontvang je een rapport met de bevindingen en eventuele aanbevelingen.

Waarom is het belangrijk?

Het is belangrijk om de stellingen jaarlijks te laten keuren om de veiligheid te waarborgen en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Als er bijvoorbeeld een stelling instort en er werknemers gewond raken, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de werknemers en het bedrijf. Daarnaast kan het niet voldoen aan de wettelijke verplichtingen leiden tot hoge boetes.

Wat levert een jaarlijkse keuring van stellingen op?

Een jaarlijkse keuring van stellingen levert verschillende voordelen op. Ten eerste zorgt het ervoor dat de stellingen veilig zijn voor de werknemers en dat geen risico’s zijn voor de gezondheid van werknemers en veiligheid van de werkplek. Ten tweede zorgt het ervoor dat je als bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Ten derde kan het bijdragen aan het verlengen van de levensduur van de stellingen, omdat eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en aangepakt.