Oude truck in beeld – deel 3

Deze week in de rubriek “oude truck in beeld” kijken we Elektropallettruck LT12. In deze rubriek gaan we op zoek naar oude magazijn en heftrucks met een bijzonder verhaal. De LT12 is gebouwd in 1961 en kwam in 1964 terecht Elektropallettruck in een scène uit de film Goldfinger, met Sean Connery als James Bond. De 62 jaar oude truck werkt nog steeds en staat in de werkplaats van Toyota Material Handling Nederland.

De behoefte aan elektrische pallettrucks ontstond omdat bedrijven op zoek waren naar manieren om hun goederen efficiënter te verplaatsen en tegelijkertijd de veiligheid van hun werknemers te verbeteren. Elektrische pallettrucks zijn veiliger en efficiënter dan handmatige pallettrucks en kunnen meer gewicht verplaatsen dan menselijke arbeidskracht. Bovendien zijn ze betrouwbaar en hebben ze minder onderhoud nodig dan verbrandingsmotoren. Enkele voordelen van de elektrische pallettruck zijn dat deze geen uitstoot hebben, zeer stil zijn en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Specificaties:
• Type: Elektropallettruck LT12
• Gewicht: 2.000 kg
• Bouwjaar: 1961
• Serie nummer: onbekend
• Draagvermogen:1.200 kg
• Hefhoogte: 20 cm
• Totale lengte: 1,66 meter

Volgende maand in “oude truck in beeld” nemen we een kijkje naar Reachtruck FBRE15. Houd onze site in de gaten!