Herfstbladeren en Heftrucks: Tips voor Veilig Heftruckgebruik

Het herfstseizoen is aangebroken en brengt specifieke uitdagingen en risico’s met zich mee voor degenen die heftrucks gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Bij de Forklift Driversclub staat veiligheid centraal, daarom geven we graag een paar tips om je te helpen in je werk. 

Een van de voornaamste zorgen tijdens de herfst zijn de gladde ondergronden. Bladeren die van de bomen vallen, regenval en modder kunnen de wegen verraderlijk glad maken, waardoor het risico op uitglijden of kantelen van voertuigen aanzienlijk toeneemt. Wanneer je op dergelijke ondergronden moet rijden, is het van essentieel belang om extra voorzichtig te zijn en indien nodig antislipmaatregelen te treffen.

 

Een ander belangrijk aandachtspunt is verminderd zicht. De dagen worden korter en we kunnen te maken krijgen met mist, nevel of regen die het zicht belemmeren. Het is van het grootste belang dat je ervoor zorgt dat je zichtlijnen te allen tijde vrij zijn. 

Bovendien moet je alert zijn op veranderende weersomstandigheden, zoals windstoten, die de stabiliteit van de trucks kunnen beïnvloeden en het risico op kantelen kunnen vergroten. Als de weersomstandigheden extreem worden, is het raadzaam om het gebruik van heftrucks te vermijden. 

Om je te ondersteunen bij het aanpakken van deze uitdagingen, zou je gebruik kunnen maken van de “Keerborstel voor vorkheftrucks.” Deze innovatieve keerborstel kan moeiteloos worden bevestigd aan heftrucks, waardoor je effectief bladeren en vuil kunnen verwijderen van de wegen en je werkplekken veiliger kunt maken. Meer tips vindt je hier.   

Met deze extra voorzorgsmaatregelen en de juiste uitrusting kun je ervoor zorgen dat je heftruckactiviteiten in de herfstperiode veilig en efficiënt verlopen.