Oude truck in beeld – Deel 1

De Driversclub pakt dit jaar een oude rubriek genaamd ‘’oude truck in beeld’’ weer op. In deze rubriek gaan we op zoek naar oude magazijn -en heftrucks met een bijzonder verhaal. De eerste truck die in deze rubriek verschijnt is de Toyota 12 LJ uit 1964. Deze truck staat in de werkplaats van Toyota Material Handling Nederland en ook al is de truck zo’n 60 jaar oud, hij start nog altijd!

Deze heftruck is te bewonderen in het pand van Toyota Material Handling Nederland in Ede. De truck is geschonken door Toyota Material Handling Company Japan, ter gelegenheid van de opening van het bedrijfspand in 2001. Het bijzondere aan deze truck is dat er maar weinig informatie over te vinden is en het de eerste heftruck is met dit specifieke soort diesel motor.

Specificaties

  • Type: Heftruck 12 LJ
  • Gewicht: 2500 kg
  • Mast: 3700 mm
  • Bouwjaar: 1964 – 1965
  • Serie nr.: 12 LJ 1101

Volgende week kijken we naar de meest recente versie van deze truck. Houd ons in de gaten voor meer!