bt-levio-P-series

Nieuwe BT pallettruck ontworpen rondom bestuurder

Afgelopen zomer introduceerde Toyota Material Handling de gloednieuwe serie elektropallettrucks uit de BT Levio P-range. De trucks, leverbaar in capaciteiten van 2, 2.2 en 2.5 ton, kennen een bijna volledig nieuw, modern ontwerp. Alleen de disselkop herinnert nog aan de voorganger. Knoppen voor heffen, dalen, rijrichting, noodstop en het PIN-toetsenbord zijn volledig identiek en dat maakt de overstap makkelijk.

Veilig en ergonomisch

Bij het ontwerp van de Levio P is veel aandacht besteed aan ergonomie en veiligheid. Zo is bij alle trucks met stuurbekrachtiging de dissel in drie hoogtes instelbaar. Als bestuurder kun je altijd de juiste en plezierige stapositie aanhouden, ongeacht je lengte.

De truck met de vaste zijschotten beschikt bovendien over een sensor die waakt over de positie van je voeten. Alleen als je volledig binnen de veilige contouren van het platform staat, werkt de truck. Zo niet, dan stopt hij. De kans op beknelde voeten is daardoor minimaal. Dankzij de nieuwe ophanging worden daarnaast schokken en trillingen aanzienlijk beter gedempt.

Ruime keuze

Het op- en inklappen van de zijbescherming op de Levio modellen in meeloopuitvoering is heel erg eenvoudig gemaakt. Door de beugel even op te tillen ontgrendelt de blokkage en zakt de beugel automatisch terug in de ‘meeloop’ stand. Bij het opklappen til je hem tot de klik en laat hem los. Hij staat dan precies goed en vergrendeld. Met juist geplaatste handgrepen is ook het op- en afstappen bij de trucks met vaste zijwanden kinderspel.

De elektropallettrucks zijn leverbaar als meeloopvariant, met een uitklapbaar platform voor het meerijden, als truck met een vast achterschot, en in de uitvoering met vaste zijschotten. Wat de batterij betreft, is de keuze al net zo groot. Er is zelfs een variant, de Levio LPE250, verkrijgbaar met een 600 Ah/24 V batterij. Zeker voor de intensieve inzet is dat heel aantrekkelijk.