Traigo80_2.5t_stacking inside

Veiliger, zuiniger en productievere heftruck

Toyota Material Handling kondigde eind februari 2013 de nieuwe serie 80V elektrische vorkheftrucks, Traigo80 aan. Als één van de eersten laten we jullie nu kennis maken met de gloednieuwe Traigo80. Deze is pas vanaf mei officieel verkrijgbaar in 6 verschillende modellen variërend van 2 tot 3,5 ton hefvermogen.

De Toyota Traigo80 maakt de Traigo serie elektrische vorkheftrucks aan de bovenzijde van de range compleet en vervangt daarmee de huidige 7FBMF 2 tot 3,5 ton serie. De Traigo serie elektrische heftrucks bestaat uit heftrucks met hefcapaciteiten van 1,0t (Traigo24V 3- wiel) tot 8,0t (Traigo HT serie). Bij de Traigo80 serie draait alles om Veiligheid – Drive Down Cost en Responsible Together.

Verantwoordelijkheid nemen

Opvallend aan de Traigo80 is dat het energieverbruik ten opzichte van zijn voorganger, de 7FBMF-serie maar liefst 20% lager ligt. Dit is gemeten middels de VDI 60 cycle meting. Ten opzichte van andere merken en vergelijkbare recente modellen verkrijgbaar op de Nederlandse markt kan het energieverbruik tot  8% gunstiger zijn. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van de laatste stand van AC aandrijftechniek, de plaatsing van motor en hydraulische componenten bevinden zich voor in de truck, zodat er géén verlies van energie is in de hydrauliek.  Doordat je minder energie verbruikt hoef je ook minder vaak te laden, dit vraagt uiteindelijk om minder  energieverbruik  en scheelt stroomkosten op termijn. De truck is tot 99% recyclebaar.

Veilig samen

Veel onveilige situaties in magazijnen vinden plaats tussen heftruck en voetgangers. Er is bij het ontwerp van de Traigo80 goed gelet op het zicht rondom voor jou als heftruck bestuurder. Verbeterd zicht rondom voorkomt ongelukken of verlaagt het risico op vervelende situaties. De Traigo80 heeft een uitgekiend dakontwerp en ook de masten zijn nieuw en kenmerken zich door een betere doorkijk. Het dashboard is laag geplaats en ontneemt je daardoor de bestuurder géén zicht op de vork tips. Standaard zijn alle Traigo80’s voorzien van activering door middel van pincode. Handige hiervan voor jou is dat de truck jouw rij eigenschappen laadt en dus altijd rijdt zoals jij wil dat de truck rijdt.

SAS

Traditiegetrouw is op de Traigo80 het unieke Systeem van actieve Stabiliteit (SAS) aanwezig. Maar naast SAS zijn aanvullende functies leverbaar om de veiligheid en hoe de truck werkt nog verder te verbeteren. Denk hierbij aan opties zoals snelheidsreductie in bochten om daarmee voor maximale stabiliteit van lading en truck te zorgen. Maar ook een gewicht- en hoogte selektor, vooral handig als je veel dezelfde verplaatsingen doet.

Goed voor de portemonnee

Door toepassing van een krachtige 20kw aandrijfmotor kun je 20 km/u rijden en met de 25,5kw hefmotor bedraagt de hefsnelheid nu 0,63 m/2. Uiteraard met bijbehorende rem- en acceleratie prestaties. Ook gaat de truck 20% efficiënter om met energie ten opzichte van het vorige model. Dit alles zorgt ervoor dat de Traigo80 positieve bijdrage levert aan de verbeterde productiviteit en daarmee kun je meer pallets per uur verplaatsen. Door toevoeging van twee compactere modellen aan de Traigo range (8FBMKT25 & 8FBMKT30), die beter wendbaar zijn kun je nog makkelijker in krappe situaties werken en ontstaan er minder schades aan de truck en daarmee ook minder schade aan andere zaken op jouw werkplek.

Traigo 80 Serie

De nieuwe range 80V heftrucks  bestaat uit 6 modellen, gebouwd in 3 chassisvarianten waarvan 2 compact modellen. De Traigo80 is leverbaar in hefcapaciteiten van 2 ton, 2,5 ton compact, 2,5 ton, 3,0 ton compact, 3,0 ton en 3,5 ton. De trucks zijn leverbaar met Toyota V, FV en FSV masten met enkele vrije hefcylinder, met een maximale hefhoogte van 6545 mm. en restcapaciteit van 2,2t.

Ook is er een een ruime keus aan cabines. Daarmee zijn ze ook geschikt voor buiten toepassingen en bieden ze jou optimaal comfort in uiteenlopende weersomstandigheden. Het wil nog weleens regenen, sneeuwen of bitter koud zijn.