BT Lifter in magazijn

Trots!

Nieuw record voor BT Lifter handpallettruck in kwaliteit test!

Gebruik jij een BT Lifter handpallettruck? Dan een kleine geruststelling, de BT Lifter handpallettruck, heeft opnieuw zijn levensduur en betrouwbaarheid bewezen. In een recente duurzaamheidstest, bijna vergelijkbaar met de test die je óók altijd in IKEA ziet, is bewezen dat de BT Lifter standaard uitvoering méér dan 220,000 keer een last van 1000kg probleemloos kan heffen. De test is uitgevoerd in de handpallettruckfabriek in Mjölby, Zweden. De BT Lifter doorstond voorheen in dezelfde duurtest 150,000 bewegingen. Hierbij zijn de 220,000 bewegingen dus een absoluut record voor de BT Lifter en een duidelijk bewijs dat de kwaliteitsverbeteringen werken.

Duurtest
Om een dergelijke test uit te voeren, worden handpallettrucks willekeurig geselecteerd uit het productieproces om ze op hun kwaliteit te beoordelen. De handpallettrucks worden getest in een opstelling met een EURO pallet belast met 1000 kg om een normale werking na te bootsen. Voor elke cyclus wordt de stuuram ingedrukt om de last te tillen tot maximale hoogte en te laten zakken. Deze beweging wordt herhaald totdat de handpallettruck kritische beschadigingen vertoond. Vervolgens worden de resultaten bekeken door de afdeling kwaliteit en doorgegeven aan de productie en ontwerp afdeling om ervoor te zorgen dat noodzakelijke aanpassingen en  productverbeteringen worden doorgevoerd.

Levenslange garantie
Sinds 2006 is het BT Lifter chassis al voorzien van levenslange garantie. Deze 99 jaar garantie op het frame is een duidelijke blijk van vertrouwen in de BT Lifter handpallettruck en het is niet voor niets dat deze tot vijf keer langer meegaat dan zijn concurrenten!