toyota-bt-optio-l-series magazijn

Smooth Operator concept = nieuwe order pickers

Nieuwe orderverzameltrucks voor laag niveau orderverzamelen

We kopen steeds meer online en in plaats van zelf dingen in het winkelwagentje te leggen zijn er achter de schermen handjes nodig. Of te wel orderverzamelen is overal. Toyota Material Handling speelt hierop in met de introductie van de BT Optio L-serie laagniveau orderverzameltrucks – ontwikkeld op basis van de ervaringen met de succesvolle BT Opus. De nieuwe Optio L-serie bestaat uit negen verschillende modellen. De orderverzameltruck bieden een verbeterde bediening en een hogere productiviteit door toepassing van nieuwe technologie en focus op ergonomie aan de hand van het “Smooth Operator” concept. In dit artikel lees je meer. Wil je de nieuwe BT Optio L-serie snel in actie zien. Klik dan hier en bekijk de video

 

Brede productrange

De BT Optio L-serie is gemaakt om voor uiteenlopende bedrijven de ideale orderverzameltruck bieden voor hun werkzaamheden. Het “Smooth Operator” concept zorgt ervoor dat jij als orderverzamelaar zo veilig, ergonomisch en comfortabel mogelijk kan werken. De Optio L-serie bestaat uit negen verschillende modellen voor uiteenlopende orderverzamelactiviteiten op het eerste en tweede niveau. Het meest gangbare model is de OSE250. Deze is standaard leverbaar met een vorklengte tot 3.375 mm, waarmee vijf rolcontainers gelijktijdig zijn te verplaatsen. Het resultaat is een verbeterde output en lagere operationele kosten. Alle modellen uit de nieuwe Optio L-serie zijn leverbaar met heffend platform voor werken tot een hoogte 2,8 m.

Orderverzamelaar met mast
Een ander voorbeeld van de vele mogelijkheden binnen de Optio L-serie is de OSE120CB. Deze truck is in de basis een laag niveau orderverzameltruck, maar voorzien van een mast. Hierdoor is de truck in het orderverzamelproces ook te gebruiken als een heftruck/stapelaar voor stapel- en conventioneel orderverzameltoepassingen. De OSE120CB is leverbaar met een mast met een hefhoogte van meer dan 4 meter.

“Smooth Operator” concept
De orderpicker, de mens, JIJ staat altijd centraal in elk traditioneel orderverzamelproces. Dit is de reden dat de BT Optio L-serie is ontwikkeld op basis van het “Smooth Operator” concept met als doel de meeste optimale werkomstandigheden voor jouw te bieden. Belangrijke elementen binnen dit concept zijn de lage instaphoogte en het optioneel leverbare Frequency Adapted Suspension systeem (FAS). Dit systeem dempt platformtrillingen die kunnen voorkomen tijdens het werk.

Ook het beproefde E-man stuursysteem maakt onderdeel uit van het “Smooth Operator” concept. E-man zorgt ervoor dat de bekrachtigde stuurarm eenvoudig met één hand veilig gebruikt wordt. Daarbij is de complete stuurarmunit zowel naar de rechter- als de linkerzijde van de truck draaibaar, wat veilig werken in meelooptoepassingen mogelijk maakt. De stuurarm staat tevens iets uit het midden, waardoor het ook mogelijk is de truck in meerdere rijrichtingen eenvoudig te bedienen en comfortabel in de truck te staan.

Efficiënt werken en veiligheid op de werkplek zijn erg belangrijk in het orderverzamelproces. Daarom zijn de Optio L-serie trucks voorzien van opbergvakken in en rondom de truck. Tevens is op alle modellen optioneel een E-bar leverbaar voor eenvoudige aansluiting van een terminal of pc.

Prestaties en betrouwbaarheid
De BT Optio L-serie is uitgerust met krachtige AC-motoren die garant staan voor een hoge acceleratie en een maximale rijsnelheid. De nieuwe Optio L serie was al leverbaar vanaf februari 2012.  Wil je komen kennismaken met de BT Optio L-serie in de showroom van Toyota. Dat kan. Stuur ons dan een e-mail.