DSV drivers challenge 2015

Nadruk op veiligheid met DSV Driver Challenge

Op zaterdag 5 juli 2014 organiseerde de Forklift Driversclub, in samenwerking met Buro Andersom (organisator van het NKIT), de DSV Forklift Driver Challenge bij DSV in Venlo. Met het kampioenschap wilde de logistiek dienstverlener het veiligheidsbewustzijn van haar chauffeurs verder vergroten. En dat is gelukt.

Veiligheid en productiviteit gaan prima hand in hand. Dat bleek eens temeer tijdens de DSV Driver Challenge, die eerder deze maand werd verreden bij logistiek dienstverlener DSV in Venlo. Zeventien chauffeurs reden twee parcoursen, waarbij het aantal gemaakte veiligheidsfouten zwaarder woog dan de uiteindelijke tijd waarin het parcours werd afgelegd. Wie de opdracht in één keer goed en veilig uitvoert, niet of nauwelijks hoeft te corrigeren, scoort het beste. En is op het einde ook bijna altijd het snelst. Bij DSV was dat Sascha Bisevac-Blesius. Hij eindigde vóór Waldemar Hachaj, die tweede werd, en Roger Engelen (derde).

De DSV Driver Challenge was onderdeel van een Open Dag bij DSV. Supervisor Office bij DSV, Paul Hendrikx, was na afloop tevreden. “We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Met volgens mij een terechte winnaar, zonder de andere deelnemers iets tekort te doen”, reageerde hij.

De Driver Challenge is volgens hem een mooie manier gebleken voor de chauffeurs van DSV om hun vakmanschap te tonen. “Bovendien past het perfect in onze veiligheidsvisie. Veiligheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor de goederen en het materieel. Maar zeker ook voor onze medewerkers. Zij zijn het kostbaarste wat we als bedrijf hebben. Daar moeten we zuinig mee omgaan. Met deze challenge hebben we opnieuw een signaal afgegeven dat veiligheid binnen DSV gewoon heel belangrijk is”, aldus Hendrikx.

Lijkt het jou, je collega’s en je werkgever ook leuk en leerzaam om een eigen heftruckkampioenschap te verrijden binnen je bedrijf? Laat het ons dan weten, en wie weet ben jij de volgende heftruckkampioen…