BT Levio P-series in magazijn

BT Levio elektropallettruck doorstaat test met glans

De elektrotrucks uit de BT Levio P-serie zijn door het onafhankelijke Andersom Testing aan de tand gevoeld.

Uit de test blijkt dat de nieuwe BT pallettrucks op vrijwel alle fronten een duidelijke verbetering is ten opzichte van hun voorgangers. De trucks zijn efficiënter, productiever, meer ergonomisch en hebben bovendien een langere inzetduur.

Volgens het testteam rijden alle varianten erg soepel, stil en comfortabel. “Daarbij zorgt de optionele stuurbekrachtiging voor een voorspelbare en fijngevoelige bediening”, aldus het testrapport.

Uit de test blijkt verder dat rij- en acceleratiesnelheden merkbaar verbeterd zijn ten opzichte van het voorgaande model. Zowel met als zonder last. De maximale rijsnelheid van de Levio LPE250 bedraagt 12,7 km/uur. Ook de productiviteit is gestegen. Tijdens de test zijn de nieuwe elektropallettrucks tot maar liefst 17,7% productiever dan hun voorgangers. Vergeleken met de concurrentie scoort de Levio P ongeveer 7% hoger. Niet voor niets concludeert het testverslag dat BT met de Levio P serie ‘niet een grote stap, maar een hele sprong voorwaarts’ maakt.