SAS icon

Voorkom voorover vallen!

Een vorkheftruck die met je meedenkt. Hoe makkelijk zou dat voor je zijn? Maar ook die voorkomt dat je voorover valt? Dat kan met Toyota heftrucks dankzij het standaard ingebouwde SAS systeem. Dit systeem beschikt onder andere over drie actieve mastfuncties zoals de voorwaartse neighoekbeperking. Onderstaand leggen we het je uit!

Wat doet het?

Wanneer je de mast met een last naar voren neigt, verschuift ook het zwaartepunt van de truck naar voren! Er bestaat dus een kans dat de truck voorover kiept. In dat geval grijpt SAS in door te beperken dat de lading als heftruck gevaarlijk ver voorover neigen. De voorwaartse neighoekbeperking controleert de hoogte van de lading en de stand van de mast. Indien nodig, wordt de masthoek automatisch begrensd. Bekijk anders hier het videoclipje.

Maar er is meer!

Het gevaar van ongevallen en de kans op schade aan goederen wordt ook fors verminderd, wat zelfs mogelijk voordeel kan hebben op onder andere verzekeringskosten. En omdat jij je als heftruckchauffeur zekerder voelt, met meer plezier werkt is dit ook nog eens gunstig voor het aantal pallets dat je kunt verplaatsen per uur, per dag of per maand :-)

Wil je meer weten over SAS klik dan hier!