Wanneer moet je een heftruckcertificaat verlengen?

Een heftruckcertificaat is niet verplicht in Nederland. Toch is het handig om te hebben: werkgevers moeten namelijk kunnen aantonen dat chauffeurs voldoende getraind zijn om veilig in een heftruck te kunnen rijden. Maar wat gebeurt er nadat je je certificaat hebt behaald?

Een heftruckcertificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet het verlengd worden. Verleng je het certificaat niet binnen 3 maanden? Dan kun je het bij een ongeluk niet gebruiken als bewijs. Gelukkig is het verlengen niet moeilijk. Je volgt gewoon een korte cursus. Chauffeurs vinden dat vaak fijn, want zo fris je je kennis elke vijf jaar op.

Je kunt je certificaat dus vernieuwen door een cursus te volgen. Als je die goed afsluit, is het weer vijf jaar geldig. Heb je een tijdje niet meer op een truck gezeten en wil je je skills opfrissen? Dan kun je beter een uitgebreidere cursus volgen om weer helemaal veilig aan de slag te kunnen!