OUDE TRUCK VERSUS NIEUWE TRUCK – DEEL 2

In de wereld van elektrische pallettrucks zijn de Toyota Elektropallettruck LT12 en de BT Levio meeloop pallettruck twee prominente modellen die veel overeenkomsten vertonen, maar ook enkele verschillen hebben. Beide trucks worden gebruikt voor het verplaatsen van goederen op pallets en bieden efficiëntie, milieuvriendelijkheid, kostenbesparingen en veiligheid. Hoewel de draagvermogens van beide modellen vergelijkbaar zijn, variëren de specificaties en functies enigszins. In deze tekst zullen we de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de twee modellen bespreken, evenals de kenmerken en voordelen van elektrische pallettrucks in het algemeen. Bovendien zullen we ook kijken naar de nieuwste versie van de elektrische pallettruck en de verbeteringen die deze biedt op het gebied van bediening, wendbaarheid, zichtbaarheid, energiebesparing en telematica-integratie. Laten we een dieper inzicht krijgen in de wereld van elektrische pallettrucks en ontdekken hoe ze de logistieke en materiaalbehandelingsindustrie hebben getransformeerd.

Belangrijkste overeenkomsten en verschillen

De Toyota Elektropallettruck LT12 en de BT Levio meeloop pallettruck (2 ton) zijn beide elektrische pallettrucks die worden gebruikt voor het verplaatsen van goederen op pallets. Hoewel ze vergelijkbare functies hebben, zijn er enkele verschillen tussen de twee modellen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

Draagvermogen:
De BT Levio meeloop pallettruck heeft een draagvermogen van 2 ton, wat betekent dat het in staat is om ladingen tot 2000 kg te dragen. Het draagvermogen van de Toyota Elektropallettruck LT12 kan variëren, afhankelijk van de specifieke configuratie en opties, maar het kan ook tot 2000 kg zijn.

Afmetingen en gewicht:
Hoewel de exacte afmetingen kunnen variëren afhankelijk van de configuratie, zijn de Toyota Elektropallettruck LT12 en de BT Levio meeloop pallettruck over het algemeen vergelijkbaar qua grootte en gewicht.

Bedieningselementen:
Beide modellen hebben ergonomisch ontworpen bedieningselementen om de bestuurder comfort en gebruiksgemak te bieden. De specifieke lay-out en functionaliteit van de bedieningselementen kunnen echter verschillen tussen de twee modellen.

Technologie en functies:
Beide pallettrucks maken gebruik van elektrische aandrijving en bieden verschillende technologische functies, zoals energieterugwinning tijdens het remmen, elektronische stuurinrichting en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. De exacte specificaties en beschikbare functies kunnen verschillen tussen de modellen en configuraties.

Capaciteit en specificaties:

De elektropallettruck LT12:

• Type: Elektropallettruck LT12
• Gewicht: 2.000 kg
• Bouwjaar: 1961
• Serie nummer: onbekend
• Draagvermogen:1.200 kg
• Hefhoogte: 20 cm
• Totale lengte: 1,66 meter

BT Levio meeloop pallettruck:

• Model LHE200
• Gewicht 63 kg
• Capaciteit 2000 kg
• Lange vorken (Lengte:1150 mm)
• Breder vorkenbord (Breedte: 550 mm)
• Hefhoogte 205 mm

Kenmerken en voordelen van de elektrische pallettruck:

De uitvinding van de elektrische pallettruck heeft verschillende belangrijke kenmerken en voordelen met zich meegebracht. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

• Efficiëntie: Elektrische pallettrucks zijn zeer efficiënt in het verplaatsen van goederen op pallets. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk manoeuvreerbaar te zijn en kunnen snel en moeiteloos grote hoeveelheden goederen verplaatsen. Dit verbetert de productiviteit en verlaagt de werktijd.

• Milieuvriendelijk: Elektrische pallettrucks werken op elektriciteit in plaats van brandstof, wat resulteert in nul uitstoot van schadelijke gassen zoals koolstofdioxide (CO2) en uitlaatgassen. Dit maakt ze milieuvriendelijker dan pallettrucks op basis van verbrandingsmotoren, die bijdragen aan luchtverontreiniging en klimaatverandering.

• Lagere operationele kosten: Elektrische pallettrucks hebben over het algemeen lagere operationele kosten in vergelijking met pallettrucks met verbrandingsmotoren. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan brandstof, en elektrische pallettrucks hebben minder onderhoud nodig omdat ze minder bewegende delen hebben en geen olieverversingen of bougies nodig hebben.

• Stil en comfortabel: Elektrische pallettrucks produceren veel minder geluid dan pallettrucks met verbrandingsmotoren. Dit vermindert het geluidsniveau op de werkplek en creëert een comfortabelere werkomgeving voor de bestuurders en andere werknemers.

• Veiligheid: Elektrische pallettrucks zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals noodstopknoppen, automatische snelheidsbeperkingen, anti-kantelmechanismen en waarschuwingssystemen. Deze functies verminderen het risico op ongevallen en zorgen voor een veiligere werkomgeving.

• Gemakkelijk in gebruik: Elektrische pallettrucks zijn over het algemeen gemakkelijk te bedienen, zelfs voor onervaren gebruikers. Ze hebben intuïtieve bedieningsinterfaces en ergonomische functies, zoals verstelbare stuurwielen en comfortabele bestuurdersstoelen, die bijdragen aan het gebruiksgemak en de veiligheid.

Al met al heeft de uitvinding van de elektrische pallettruck de logistieke en material handling-industrie getransformeerd door efficiëntie, milieuvriendelijkheid, kostenbesparingen en veiligheid te bieden. Deze voordelen hebben geleid tot een brede acceptatie en gebruik van elektrische pallettrucks in verschillende sectoren over de hele wereld.

Kenmerken en voordelen van de Levio meeloop pallettruck:

• Vingertipbediening voor rijden, heffen en dalen: De heftruck is uitgerust met een ergonomische stuurarm en vingertipbediening, waardoor de bediening gemakkelijk en intuïtief is. Dit zorgt voor een uitstekende controle en productiviteit.

• Click-2-Creep functie: Deze functie maakt de heftruck zeer wendbaar in beperkte ruimtes wanneer de stuurarm omhoog staat. Hierdoor kan de heftruck langzaam en precies manoeuvreren, wat handig is bij het werken met zware lasten in krappe ruimtes.

• Goed zicht op de vorken: De heftruck is ontworpen om de bestuurder een goed zicht op de vorken te bieden, waardoor het positioneren van de lading gemakkelijker wordt en het risico op schade aan de goederen wordt verminderd.

• Automatische uitschakeling: Om energie te besparen en veiligheid te waarborgen, schakelt de heftruck automatisch uit wanneer deze onbeheerd wordt achtergelaten. Dit helpt ongelukken te voorkomen en vermindert onnodig energieverbruik.

• Stabiliteit met Castorlink-systeem: Het unieke Castorlink-systeem, dat een onderstelontwerp met vijf wielen gebruikt, zorgt voor stabiliteit, zelfs op oneffen oppervlakken. Dit helpt de veiligheid te verbeteren en schade aan de lading te voorkomen.

• Verminderde uitvaltijd met BT Powerdrive: De heftruck maakt gebruik van het BT Powerdrive-systeem, dat contactloze bediening en CAN-communicatie combineert om uitstekende rijeigenschappen en verminderde uitvaltijd te bieden. Dit resulteert in verbeterde prestaties en betrouwbaarheid, evenals een lager energieverbruik.

• Smart truck met telematica-hardware: De heftruck is een “smart truck” en is standaard uitgerust met telematica-hardware. Hierdoor kan de truck gemakkelijk worden verbonden met het I_Site-systeem van Toyota, dat waardevolle informatie biedt over batterijbeheer, geolokalisatie, schokken en meer. Dit helpt bij het optimaliseren van de truckprestaties en het verbeteren van de operationele efficiëntie.

Kort samengevat is de Handpallettruck BT 12H uit 1958 een ouder model met een specifieke focus op het verplaatsen van zware pallets, terwijl de BT Lifter een modernere handpallettruck is met verschillende functies, specificaties en garanties die gericht zijn op duurzaamheid, betrouwbaarheid en prestaties in verschillende toepassingen.