Wie is verantwoordelijk voor veiligheid heftruckchauffeur?

Artikelen rond de wetgeving over intern transport vermelden dat de bestuurder van hef- of reachtruck moet beschikken over specifieke deskundigheid. Nu is specifieke deskundigheid over een heftruck of reachtruck natuurlijk nogal een ruim begrip. Dat laat dus ruimte over voor veel vrije interpretatie van logistieke werkgevers.  Deze vrije interpretatie wordt aan banden gelegd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met SDU uitgevers. Zij beschrijven in de Arbo Informatie (AI) bladen AI14 en AI17 helder wat die specifieke deskundigheid over een heftruck, reachtruck of EPT hoort te zijn.

Meer info kan je vinden op:  http://www.logistiek.nl/warehousing/blog/2016/3/wie-is-verantwoordelijk-voor-veiligheid-heftruckchauffeur-101143345