spotme warning system

Slechte zichtbaarheid aanpakken

De smaakmakers in snoep: Perfetti Van Melle

In Nederland staan 3 fabrieken (Breda, Sittard en Weert) en wordt er met meer dan 20 distributeurs samengewerkt. De producten uit de Nederlandse fabrieken worden wereldwijd geëxporteerd. “De kans is heel groot dat je aan de andere kant van de wereld een Mentos krijgt die gemaakt is in de fabriek in Breda.”

Sinds begin jaren negentig werkt Perfetti Van Melle samen met Toyota Material Handling op het gebied van intern transport. De huidige truckvloot die uit handpallettrucks, elektrische pallettrucks, heftrucks en reachtrucks bestaat, wordt onderhouden door een vaste servicemonteur. Recentelijk is daar SpotMe – het waarschuwingssysteem voor veilige magazijnen aan toegevoegd.

Dit waarschuwingssysteem is niet voor niets geïnstalleerd. Met een continu draaiende fabriek en een hal met blinde hoeken en kruispunten waarin voetgangers en reach- en heftrucks via dezelfde paden en gangen stromen, is het noodzakelijk de veiligheid te waarborgen. De afwisselende knipperlichten van het SpotMe systeem waarschuwen wanneer er voetgangers en/of chauffeurs de gevaarlijke punten naderen.

Jan Kopmels, monteur rollend materieel, van Perfetti Van Melle verklaart de keuze voor het SpotMe systeem: “We willen te allen tijde ongevallen voorkomen en veilige werksituaties creëren. Omdat we het pand niet kunnen aanpassen zijn we op zoek gegaan naar een waarschuwingssysteem dat zowel voor voetgangers als chauffeurs praktisch werkt. Hiermee creëren we én een betere bescherming van de voetgangers én beter rijgedrag met minder risico op schade, want er hoeft niet meer abrupt geremd te worden.”

Inmiddels werkt het systeem al enkele maanden en de reacties zijn positief. Kopmels vertelt: “Het voordeel van het systeem is dat het heel goed in een bestaande operatie past en dat we in goed overleg eenvoudig aanpassingen kunnen doorvoeren. Zo kunnen we de tips en ervaringen van alle betrokkenen meenemen en uitvoeren.”