TSN en dalli de klok event

Geslaagd heftruckevent bij TSN en Dalli de Klok

“Nu op naar het NK”, riep Martin van Egten, winnaar van het Forklift Drivers Club event dat zaterdag 10 mei 2014 plaatsvond bij TSN aan de Molenweg in Heerde. Samen met de andere rijders uit de top vijf verdiende Martin een startplaats op het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) dat op zaterdag 7 juni 2020 in Kampen is gehouden.

Het event bij TSN was een initiatief van de Forklift Drivers Club (FDC) van Toyota Material Handling Nederland en werd georganiseerd in samenwerking met Dalli de Klok uit Heerde. In totaal 19 deelnemers streden op 4 verschillende opdrachten om de winst. De chauffeur die hierbij het minste veiligheidsfouten maakte, werd de winnaar. Naast Martin van Egten van Heijs Food Hoogeveen zullen ook Dik Nijmeijer, Richard Kemp (beide Dalli de Klok), Egbert Berghorst (Nova Parket) en Martin Stoel (Koninklijke Van der Most) naar het NK gaan.

De opdrachten bij TSN hadden alles te maken met het zo correct mogelijk werken met intern transportmiddelen. Hierbij gaat het om truckbeheersing, inschattingsvermogen en lastbehandeling en dat alles op de meest veilige manier. Veilig werken met heftrucks is een belangrijk aspect omdat jaarlijks in Nederland circa 200 zeer ernstige en 2.000 ‘iets minder ernstige’ ongelukken voorkomen. Het NKIT mikt daarom al voor de 18e keer op promotie van het vakmanschap in de vorm van een jaarlijks veiligheidskampioenschap voor heftruckchauffeurs. Het evenement wordt dit jaar gehouden bij IMpact in Kampen. In totaal zullen dan 60 deelnemers strijden om de nationale titel.

Met dank aan Theo Egberts en Harry Reurink voor het mogelijk maken van deze prachtige selectiedag.