NKIT 2013 FDC drivers

Drivers gevonden

Forklift Driversclub team compleet! 
‘meten met andere heftruckchauffeurs’

Een paar weken geleden deden we de oproep voor 2 NKIT deelnemers die namens de Forklift Driversclub gaan rijden op het NKIT. Graag stellen we jullie voor aan onze twee Driversclub Drivers.

In 2010 en 2011 deden aan het Nederlands Kampioenschap Intern Transport namens de Driversclub nog de gebroeders van Eck, Marcel en Peter mee. Doordat Marcel helaas getroffen werd door een hersenbloeding en Peter dit jaar ook niet mee kon doen moesten we noodgedwongen op zoek naar nieuwe Driversclub ambassadeurs.

Even voorstellen Jan Boverhof (Rechts op de foto)

Al snel bood Jan Boverhof aan wel voor ons te willen rijden. “zo’n enthousiaste club als de Driversclub daar wil ik wel voor rijden”, reageerde Jan op onze oproep die we medio mei plaatsten. Jan is geen onbekende voor de Driversclub. Hij is ook de bedenker van de naam Stheffie en dankzij jullie stemmen draagt onze strip heftruckheldin deze naam die hij verzon. Ook op het NKIT is Jan géén onbekende. Zo deed hij al 15 keer mee en eindigde in 1995 en 2000 als eerste. In 2004 en 2005 was hij er niet. Jan is full time in dienst bij Schreur Hoogwerksystemen is 45 jaar heeft 2 kinderen (dochter Luka en zoon Boet) en getrouwd met Rita. We spraken Jan voor het NKIT en stelde hem een paar vragen.

“Uitdaging van de bovenste plank”

Waarom rijdt je voor de Driversclub? Jan: ”Jullie zijn aktief betrokken met heftruckrijden en ik voel dat ook. Tevens ken ik jullie van de behendigheidswedstrijden, waar ik ook erg graag aan mee deed!” Jan is na zijn korte NKIT pauze in 2004 en 2005 uitgedaagd door Coen Bierhof en doet sinds de Logistica in 2006 weer mee en sindsdien geen één meer gemist. ”Ik doe nog steeds mee omdat Coen en ik afgesproken hebben dat we allebei nog wel één na laatste willen worden, als de andere dan maar laatste wordt. Anderzijds het is ontzettend leuk om aan iets deel te nemen, ook het rijden met de nieuwste trucks, dat je zelf weer beoordeeld wordt en niet te vergeten de deelnemers die alle jaren mee doen en waar je een band door de jaren mee hebt opgebouwd. Op het NKIT spreek je ze weer en heb je een heel gezellige dag daardoor. Dus het leukste aan het NKIT is het deelnemen!”, aldus Jan.

”Het uitdagende, lastige aan het NKIT is dat je niet weet wat voor trucks en opdrachten er zijn, dus ja uitdaging van de bovenste plank. De meest bijzondere ervaring aan het NKIT was dat ik in 1995 en in 2000 eerste werd ik eerste. Ook het jaar zonder uitslag was erg bijzonder. Nu ik jullie toch spreek wil ik graag even van de gelegenheid gebruik maken om 2 mensen even wat extra aandacht te geven. Te weten Theo Egberts, die ik enorm waardeer om zijn inzet en enthousiasme om het toch weer voor elkaar te krijgen om een NKIT te organiseren. Dit is super top en geweldig en ja Marcel van Eck die ik enorm ben gaan waarderen door het NKIT en die dus helaas vorig jaar getroffen werd door een hersenbloeding. Marcel nogmaals van uit ut mooie Drenthe beterschap en goed herstel!

Even voorstellen Ron Philipsen (Links op de foto)

Het Forklift Driversclub team is niet compleet met Jan alléén. Nieuwkomer Ron Philipsen reageerde ook op onze oproep en wil graag deelnemen aan het NKIT. Dit doet Ron voor de allereerste keer. We stellen Ron graag aan jullie voor. Ron is getrouwd, 44 jaar en samen met zijn vrouw heeft hij een druk en groot gezin. ”We hebben 4 kinderen en een trouwe Bullmastiff van 1 jaar oud. We wonen in een leuk gezellig huis in het Limburgse Roermond.”

”In het dagelijks leven ben ik heftruckchauffeur 4 vorken bij de firma Dis bv te Sittard  (dranken industrie). Ik doe daar voornamelijk productie aan en afvoer van lege blikken, tray`s, en pallets vol product naar de opslagruimte`s rijden, maar ook help ik zaterdags bij het verladen van vrachtwagens of het lossen van blikwagens. Ik werk met een 3 ton`s Linde Electro truck 4 vorken in de productie en met een linde gas truck 4 vorken op onze afdeling verlading.”. vertelt Ron ons.

We vroegen Ron waarom hij lid is van de Driversclub. ”Ik ben sinds een half jaar lid van de driversclub omdat ik graag alles wil weten over mijn vak als heftruckchauffeur en graag up to date blijf.” Ron heeft zin in het NKIT, hij vertelt: ”Het lijkt mij erg leuk om aan het Nederlands Kampioenschap Intern Transport te deelnemen, omdat ik wel van uitdagingen hou. Maar ook omdat ik er naar streef om in mijn vakgebied het uiterste uit mezelf te halen qua rijvaardigheid maar ook vooral veiligheid. Vandaar dat ik me zelf wil meten met andere heftruckchauffeurs!

”Zie ik ergens tegen op? Nee hoor, ik laat alles op me af komen en ga me voor 200% geven namens de Driversclub.

En het NKIT is voor mij een succes als ik in de top 10 eindig. Ik ga altijd voor de winst en voor een goede uitstraling van onze Driversclub”.