Traigo80 aan de oplader

Het nieuwe heffen! Iets voor jou?

Wat is de samenhang tussen rijstijl, energieverbruik, productiviteit en veiligheid? Om op deze vraag wetenschappelijk antwoord te geven houdt de Erasmus Universiteit in samenwerking met de BMWT een uniek onderzoek tijdens het NKIT dat op 15 juni 2013  plaatsvindt bij DHL Supply Chain in Bergen op Zoom. 

Wat is het nieuwe heffen?
Het Nieuwe Heffen richt zich op energiezuinig rijden met heftrucks op dezelfde manier als Het Nieuwe Rijden voor vracht/personenauto’s en Het Nieuwe Draaien op bouwmachines. Uitgangspunt hierbij is de stelling dat JIJ een zeer belangrijke rol speelt als het gaat om energiezuinigheid. Het rijgedrag van jij en je collega’s onderling verschilt sterk. Ervaring leert dat hier wel 10% of meer tussen kan zitten. Dit betekent dat een energie-efficiënte heftruckinzet – bij gelijkblijvend productieniveau – 10% minder energie gebruikt.

Gelijke omstandigheden
Om deze ervaringen wetenschappelijk te onderbouwen heeft de BMWT heeft het initiatief genomen om Het Nieuwe Heffen (HNH) wetenschappelijk te toetsen. In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) wordt op zaterdag 15 juni een groots onderzoek uitgevoerd bij DHL te Bergen op Zoom. Voor zover is na te gaan is een vergelijkbaar onderzoek wereldwijd nog nooit eerder gehouden. De mogelijkheid om vele chauffeurs onder gelijkwaardige omstandigheden met dezelfde trucks te bekijken is daarbij uniek.

Hoe doe je mee?
Ook JIJ en jouw bedrijf kan deelnemen aan dit onderzoek en zo vaststellen welke besparingsruimte er binnen jullie magazijn aanwezig is. Dit is mogelijk door met een ploeg chauffeurs (4 tot 6 personen) deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst en het rijden van 2 parcoursen van elk 10 minuten. Het resultaat daarvan is dat jullie inzicht krijgen in de energie-efficiency van de heftruckchauffeurs incl. een benchmark t.a.v. de gehele groep chauffeurs die deelnemen aan het onderzoek.

Het nieuwe heffen = kilometervergoeding

Daarnaast vergoed Toyota Material Handling Nederland – iniatiefnemer van de Forklift Driversclub, je reiskosten op basis van declaratie van je kilometers van deur tot deur. De deelname aan de test en het formulier dat je invult in Bergen op Zoom dient als bewijs voor je reiskostenvergoeding.