Heftruck postief getest

Andersom Testing heeft dit najaar de Toyota 8FBEKT16 onder de loep genomen voor vakblad Logistiek Totaal.  De testen worden uitgevoerd door Theo Egberts en vinden de laatste tijd plaats bij Sennefelder Misset Bedrijven te Doetinchem.

De Traigo48 is sinds begin 2009 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het model, 8FBEKT16 is de compacte uitvoering van de standaard 8FBET16. Vergeleken met de standaard versie is het K-model zo’n 108 mm. korter en er kan maar een maximale batterijcapaciteit van 625 Ah. i.p.v. 750Ah. Voor het standaard model. De truck was verder voorzien van een 3,000 mm. mast en uitgerust met het optionele veiligheids – en productiviteitspakket. Dit bevat een extra claxon op de armleuning, indicatieve weging op de vorken, neighoek indicatie en automatische snelheidsreductie bij heffen op grote hefhoogtes. Uiteraard is de 8FBEKT16 uitgerust met het standaard systeem SAS.

Wat opvalt in deze test zijn elementen als:

  • Comfortabele opstaphoogte
  • Geringe afwijking productiviteit t.a.v. gemiddeld gemeten testwaarden t.o.v. andere vergelijkbare heftrucks
  • Keuzevrijheid aan instelbare prestaties van de truck
  • Souplesse en voorspelbaar karakter
  • Solide en voelt betrouwbaar aan

Details ervaren van deze uitgebreide test, bekijk dan hier het video testverslag van de Traigo 8FBEKT16.