Uitreiking NKIT 2011 Henk Jansen

NKIT 2011: heftruckkampioenschap voor Henk Jansen

Veiligheid en vakmanschap centraal tijdens 6 uitdagende onderdelen

Zaterdag 5 november 2011 vond de 16e editie Nederlands Kampioenschap Intern Transport.
Plaats van handeling: EVO opleidingscentrum en kantoor te Zoetermeer. Toyota Material Handling is al sinds het begin van het NKIT officieel sponsor en door afhaken van andere sponsoren heeft zij ook dit jaar drie Traigo 48V 3-wiel elektrische vorkheftrucks en twee BT Reflex reachtrucks ter beschikking gesteld. Vanuit de Driversclub reden dit jaar Marcel en Peter van Eck.

De officiële opening vond plaats door Johan Kerver (EVO). Rond kwart voor 10, na een rondleiding, verkenning van de 6 verschillende onderdelen konden de 58 deelnemers van start. Na 7 overwinningen en meerdere podium plaatsen startte in de favorieten rol ook Marcel van Eck, ambassadeur van Opening vond plaats door Johan Kerver (Evo)de Forklift Driversclub. Ook de nummer 10 van vorig jaar
Peter van Eck nam weer deel. Dit jaar kon Marcel zijn titel niet prolongeren en behaalde een teleurstellende 7e plaats. Op de forklift driversclub lees je binnenkort een interview met Marcel en Peter van Eck. Henk Jansen van Fun4Two heeft de 16e editie van het NKIT gewonnen. De Doetinchemmer was met slechts 7 strafpunten over 6 onderdelen de veiligste van de 58 deelnemende heftruckchauffeurs. Bram ter Bruggen van Scania greep net naast de titel en werd tweede met slechts twee punten verschil. De derde plek ging net als in 2010 naar Albert Leenderse van DHL Supply Chain.

NKIT & Heftruck Helden

Chris Moors ontvangt uit handen van Marga Zuurbier directeur Arbeidsomstandigheden van de Arbeidsinspectie de prijs voor de beste deelnemende heftruck heldHet NKIT draait om vakmanschap, kwaliteit en veilig werken met vorkheftrucks en magazijntrucks. Tijdens deze 16e editie van het NKIT namen ook vier Heftruckhelden deel: Trajko Nikolic van Avery Dennison. Rinus Spans van McCain Foods, René Lijnzaat van Sony Chemicals en Chris Moors van Van den Anker. Van de vier HeftruckHelden heeft Chris Moors over alle opdrachten de beste tijd neergezet en de minste fouten gemaakt. Hij eindigde als 22e in het klassement en mag zich Heftruckheld van het Jaar noemen. Hij ontving de aan deze eretitel verbonden prijs aan het eind van de dag uit handen van Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden van de Arbeidsinspectie.

Forklift Driversclub Award voor beste nieuwkomer

Paul Bellemans van Limak Europe ontvangt uit handen van Dave Zuuring, productmanager TMHNL en communiteemanager Forklift Driversclub de Award voor beste nieuwkomer in 2011
Paul Bellemans van Limak Europe uit Belgie was de beste debuterende deelnemer op het NKIT. Zijn 8ste plek was erg overtuigend en goed voor een fraaie trofee en een premie van € 100 die ter beschikking was gesteld door de Forklift Driversclub van Toyota Material Handling Nederland.

Over het NKIT

De jurering is in handen van ervaren specialisten die veelvuldig actief zijn als examinatoren bij het CBR. De beoordeling van de prestaties is op basis van de eisen die gelden voor het heftruckcertificaat ‘vakbekwaamheid heftruckchauffeur’.

Driversclub deelname NKIT

De driversclub wil volgende editie van het NKIT nog nadrukkelijker aanwezig zijn. Wil jij dan exclusief voor de driversclub rijden, een kleding pakket in bezit krijgen incl. inschrijfgeld en exclusieve trainingsdag en andere extra’s mee maken? Meld je dan aan bij Dave Zuuring. Maximaal 3 deelnemers mogen wij inschrijven en dit willen we tijdig doen voor 2012. We nemen dan zo spoedig contact met je op. Wie het eerst komt het eerst…