Tips om verhitting van je truck te voorkomen

De zomer is begonnen! Dat betekent: zon, strand en vorkheftrucks.
Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van wat dit klimaat voor jouw truck kan betekenen. In dit blog delen we enkele handige tips om oververhitting van je truck te voorkomen en ervoor te zorgen dat hij klaar is voor de zomerse omstandigheden.

#1. Hou het koelvloeistofniveau in de gaten
Koelvloeistof zorgt ervoor dat je motor op temperatuur blijft. Hiermee voorkom je oververhitting.
Als het weer steeds warmer wordt buiten, is het dus belangrijk dat het koelvloeistof boven het minimumniveau blijft. Zorg er dus voor dat je dit regelmatig controleert en bijvult. Zo voorkom je dat je extra schade oploopt aan het koelsysteem of de motor van je truck.

#2. Inspecteer de radiatoren regelmatig
De radiatoren van je vorkheftruck spelen een belangrijke rol bij het afkoelen van de motor. Zorg ervoor dat deze vrij blijven van stof en vuil, omdat ophoping hiervan de koelprestaties van je truck kan verminderen. Hou goed in de gaten wanneer het tijd is om de radiatoren schoon te maken en controleer het op eventuele beschadigingen.

#3. Controleer het waterpeil
De hoge zomertemperaturen kunnen ervoor zorgen dat vloeistoffen, zoals die in de batterij, sneller verdampen. Dit zorgt ervoor dat het vloeistofniveau sneller daalt. Probeer dit voor te zijn door regelmatig te controleren of het vloeistof nog op werkbaar niveau is. De hoge zomertemperaturen kunnen ervoor zorgen dat vloeistoffen, zoals die in de batterij, sneller verdampen.

Door deze eenvoudige, maar effectieve tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw vorkheftruck optimaal presteert, zelfs tijdens de warmste zomerdagen. Zo kun je met een gerust hart blijven werken en ondertussen genieten van het heerlijke weer!