Jouw gedrag in een magazijn

Of je nu dozen stapelt of rondrijdt op een heftruck, in het magazijn dragen we allemaal een flinke verantwoordelijkheid. Samen zijn we niet alleen verantwoordelijk voor de spullen, maar ook voor elkaar. In dit blog kijken we naar hoe jouw gedrag kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving.

Het is belangrijk dat je veiligheidsprocedures naleeft en de regels volgt. Dit is noodzakelijk om het aantal ongelukken in het magazijn te verkleinen. Let dus goed op je eigen gedrag en die van je directe collega’s. Is er een tijdelijke uitzendkracht die af en toe bij jullie werkt? Zorg ervoor dat je die collega voldoende inwerkt en begeleid bij.

Dit betekent ook dat je jezelf en je collega’s goed controleert voordat jullie aan het werk gaan. Heeft iedereen de juiste werkkleding en veiligheidsschoenen aan? Zorg ervoor dat iedereen veilig aan de slag kan. Moedig jezelf en anderen aan om de veiligheidsregels te volgen.

Als je ergens tegenaan loopt, meld het dan bij je leidinggevende. Bespreek het met je leidinggevende en je team. Op die manier blijft veiligheid een prioriteit. Veiligheid is tenslotte een gedeelde verantwoordelijkheid die alleen werkt als iedereen eraan bijdraagt.