Het NKIT is hét veiligheidspodium voor heftruckchauffeurs. Inschrijven kan nog steeds, maar wees er snel bij!

Zaterdag 24 juni 2017. Zet die datum maar vast in je agenda. Dan wordt bij Scania Production in Zwolle voor de 21ste keer het Nederlands Kampioenschap Intern Transport, kortweg NKIT, verreden. Tijdens dit jaarlijks terugkerend veiligheidskampioenschap tonen heftruckchauffeurs hun vakmanschap en kunnen zij zich meten aan collega chauffeurs uit het hele land. Doe mee, of kom kijken. Het belooft een boeiende dag te worden.

Vakmanschap promoten

Doel van het NKIT is het promoten en verhogen van vakmanschap rondom hef- en magazijntrucks. Dat veiligheid en productiviteit daarbij prima samengaan, laten de deelnemende chauffeurs elk jaar weer zien. Een chauffeur die zijn aandacht bij zijn werk houdt en zijn taak in één keer goed volbrengt, is vaak immers ook het snelst klaar. Bovendien houdt hij de kans op schades tot een minimum beperkt. Zo is het in de praktijk. En zo is het ook tijdens het NKIT.

 Thuiswedstrijd

Afgelopen jaar was Bram ter Bruggen degene die de zenuwen het beste in bedwang wist te houden en de minste veiligheidsfouten maakte tijdens het NKIT. Op de in totaal 6 parcoursen maakte de chauffeur van Scania Production slechts 2 foutjes, waardoor hij zich een jaar lang de ‘Beste en Veiligste Heftruckchauffeur van Nederland’ mocht noemen. Of het hem lukt om die titel dit jaar tijdens de thuiswedstrijd te prolongeren, weten we op 24 juni.

 Inschrijven

Wil jij een poging wagen om Bram ter Bruggen van de troon te stoten en jouw vakmanschap meten aan dat van collega forklift drivers? Of heb je een collega die zijn of haar vak verstaat? Geef jezelf of je collega dan op via www.nkit.nu. Maar wees er snel bij, want het aantal startbewijzen is beperkt. Inschrijven voor het NKIT 2017 kan tot uiterlijk 16 juni.

Deelname aan het NKIT staat open voor elke getrainde heftruckchauffeur die beroepsmatig met hef- en/of magazijntrucks omgaat. Per bedrijf kunnen maximaal vijf deelnemers worden aangemeld. Supporters, collega’s en belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om het vakmanschap van de deelnemers te bewonderen.