Op de vork geprikt

Op Facebook vroeg de Forklift Driversclub jullie naar persoonlijke veiligheidstips. Uit de reacties maken we op dat veiligheid leeft onder de FDC-leden. En dat juichen we van harte toe. De beste tipgever ontvangt een fraaie prijs. Doe dus snel mee en deel ook jouw veiligheidstip.

Een greep uit de tips die tot nu toe zijn gedeeld.

Jeroen van Achterberg: “Het eerste wat ik deed toen onze nieuwe heftruck binnenkwam, was het vervangen van de standaard spiegel voor een spiegel met een grote kijkhoek. Zo is alles wat achter me gebeurt volledig te overzien. Ook terwijl ik gewoon vooruit kijk. Wel zo veilig.”

Patrick Hagenouw: “Collega’s aanspreken op hun rijgedrag. Hoe moeilijk dat soms ook is”

Ben de Wit: “Een degelijke opleiding, waarin het bewust worden van je eigen handelen aan de kaak wordt gesteld. Verder is het vreemd dat er gewoon gesteld wordt dat men bijvoorbeeld 23 pallets per uur moet kunnen handlen. Dan ga je de kan op een ongeval automatisch verhogen.”