FDC-chauffeurs presteren op NKIT2014

Op zaterdag 7 juni werd bij IMpact in Kampen de achttiende editie verreden van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT).  Met de Pool Kristoff Fijalkowski, heftruckchauffeur bij Nissan Motor Parts Center in Amsterdam, kende het veiligheidskampioenschap een verrassende, maar verdiende winnaar. Ook de vijf chauffeurs die namens de Forklift Driversclub deelnamen aan het veiligheidskampioenschap mogen terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Vier van hen eindigden als nieuwkomer in het linker rijtje.

Het is er altijd gezellig, spannend en leerzaam. Maar in feite draait het tijdens het NKIT al jaren om maar één ding: veiligheid. Veilig werken met hef- en magazijntrucks staat centraal tijdens het kampioenschap. Zoals dat eigenlijk in ieder magazijn het geval zou moeten zijn. Natuurlijk speelt ook de snelheid waarmee de deelnemers de parcoursen afleggen een rol. Maar een echte vakman verliest het veiligheidsaspect nooit uit het oog, en doet zijn of haar werk in één keer goed.

Dit jaar wist de Pool Kristoff Fijalkowski zijn concentratie tijdens de zes opdrachten het best vast te houden. In een zinderende eindstrijd hield de heftruckchauffeur van Nissan Motor Parts Center Bram ter Bruggen en Henri Kemper, beide chauffeur bij Scania Production, nét achter zich.

Zelden zo spannend
De strijd om het kampioenschap was zelden zo spannend als dit jaar. Over de zes verschillende parcoursen gerekend, bedroeg het verschil in strafpunten tussen de winnaar en de nummer tien op de eindranglijst slechts zes punten. Dat is dus op elk parcours maar één keertje niet achterom kijken.

In dat ijzersterke deelnemersveld stonden de vijf heftruckchauffeurs die namens de Forklift Driversclub deelnamen aan het NKIT knap hun mannetje. Martin van Egten (Heijs Food Hoogeveen), Dik Nijmeijer, Richard Kemp (beide Dalli de Klok), Egbert Berghorst (Nova Parket) en Martin Stoel (Koninklijke Van der Most) presteerden het beste tijdens het speciale Forklift Driversclub event, dat op 10 mei van dit jaar plaatsvond bij TSN in Heerde. Met hun prestaties verdiende het vijftal een startbewijs voor het NKIT 2014.

Knappe prestaties
In Kampen eindigden vier van de vijf Forklift Driversclub chauffeurs in het linker rijtje. Met een totaal van 19 strafpunten over zes parcoursen (slechts 9 meer dan de winnaar) werd Martin Stoel knap dertiende. Richard Kemp (16de) maakte één foutje meer, net als de nummer 14 en 15, maar had iets langer nodig om alle opdrachten af te ronden. Egberts Berghorst (22 strafpunten) en Martin van Egten (in Heerde nog winnaar; nu 28 strafpunten) vinden we terug op respectievelijk plek 21 en 24. Dik Nijmeijer lukte het net niet om in de bovenste helft van de ranglijst te belandden. Zijn 36ste plek is daarmee echter niet minder knap. Op twee van de zes parcoursen reed Nijmeijer zelfs foutloos.

De chauffeurs mogen dan ook allemaal terugkijken op een zeer geslaagd eerste NKIT, waarbij ze stuk voor stuk tot dezelfde conclusie kwamen: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’…