Game voor HeftruckHelden

De HeftruckHeldencampagne komt met een online HeftruckGame. Gezond Transport, EVO en de Inspectie SZW zoeken nog steeds HeftruckHelden. Wie rijdt het meest vaardig én veilig? Check dit met deze nieuwegame. HeftruckHelden is een campagne met als doel het aantal bedrijfsongevallen met heftrucks te verminderen. 

HeftruckHelden heeft een eenvoudige maar verslavende online game ontwikkeld voor je PC. Je rijdt met je ‘heftruck’ door een loods terwijl je pallets oppakt en lost en daarbij de diverse stellingen en obstakels ontwijkt. In de eerste levels leer je de heftruck te gebruiken. Voor de ervaren heftruckchauffeur een makkie. De besturing is online hetzelfde als in real life. De beginner kan mooi binnen deze levels het besturen van de ‘heftruck’ onder de knie krijgen. Daarna begint het echte werk en worden de levels moeilijker. Zo ervaar je het werken met een heftruck. Zoals je weet is het niet alleen het besturen van de heftruck, inzicht, ervaring, kunde zijn ook van belang. Veilig gedrag en een veilige werkhouding, dus o.a. letten op je snelheid, de belading, het bochtenwerk, dat komt er ook allemaal bij kijken.

Een makkie? Probeer het uit! Ga naar www.heftruckhelden.nl en klik op de startknop van de game onder de kop ‘Heftige trucks’. of gebruik deze link

Campagne HeftruckHelden
De campagne, een initiatief van Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie, heeft als doel het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen te verminderen. Er gebeuren jaarlijks namelijk zo’n 1.700 ongevallen met interne transportmiddelen, waarvan 200 ernstig en soms helaas ook met dodelijke afloop. (AH)